zaterdag 30 september 2017

Het is er eindelijk van gekomen. Hier het eerste verslag op de blog van 6B.

Dagje Brugge,


Nee het was geen dagje shoppen. Hoewel sommige leerlingen dat graag hadden gewenst.
Het was de bedoeling om de kinderen even te laten proeven van de rijke geschiedenis en cultuur die onze West-Vlaamse stad Brugge.
Gedurende de voormiddag maakten de zesdeklassers aan de hand van een fotozoektocht kennis met enkele historische plaatsen o.a. de Burg met het stadhuis, de proosdij, de Heilige Bloedkapel, het oude justitiegebouw, de Onze-Lieve-Vrouwekerk, het Simon Stevinplein, ....
Zo moesten ze steeds enkele vragen oplossen om dan met de juiste antwoorden een letterrooster aan te vullen. Bij een juiste oplossing konden ze de geheime plaats X vinden. Hieronder kun je zien dat de bestemming het standbeeld van Jan van Eyck was. De inspanningen werden dan ook gepast beloond.

 Na het verorberen van onze picknick brachten we een bezoek aan de tentoonstelling van Leonardo da Vinci. Daar konden de leerlingen ervaren dat deze man een echt genie was op wetenschappelijk, wiskundig, natuurkundig, .... vlak en in zijn denken en uitvindingen ver voor was op zijn tijd.
 Sommige van zijn toestellen konden onze leerlingen a.h.v. enkele maquettes daadwerkelijk uittesten om zo de werking ervan te begrijpen. Je zag zo het enthousiasme van hun aangezicht stralen. Het is dus ook voor volwassenen een aanrader.

Het was een geslaagde, toffe dag vooral door de leergierigheid van onze kompanen aangespoord door onze volwassen begeleiders die hun dag speciaal hebben opgeofferd. Hiervoor nogmaals een welgemeende dankjewel.

Hieronder zie je nog enkele sfeerbeelden.

Afbeeldingsresultaat voor de BurgAfbeeldingsresultaat voor madonna met kind

Geen opmerkingen:

Een reactie posten