vrijdag 20 april 2018

En hebben jullie ook de groene kikker gevonden in de vorige fotoreeks ?

Een laatste verslagje van onze week Vredesklassen.
Er zijn kinderen die echt grenzen verlegd hebben. Die het aangedurfd hebben om het hele hoogte parcours af te leggen met de nodige aanmoedigingen, hé Odille. Die het toch maar volgehouden hebben om 4 dagen weg te zijn van het veilige nest.

Fris en monter, opgewekt en blij stonden we met trompetgeschal op. Voor de laatste keer ontbijt en picknick klaarmaken. Valiezen vullen , kamers opruimen, .... .

Op onze laatste dag maakten we onder alweer een stralende zon een speur- en fotozoektocht op de Ieperse vestingsmuren. Zo weten we ondertussen onder leiding van Siper dat de meest voorkomende varen op de vesten de muurvaren is, dat de verdedigingsmuren een Vaubanontwerp hebben, dat er maar 7 huizen in de hele stad Ieper de eerste wereldoorlog overleefden, ... .

Hierna sprongen we onze fiets op om naar het domein Palingbeek te rijden.
Na het verorberen van onze lunch wandelden we naar de site waar de landart-installatie.

"Het hart van de installatie is een platform waarop de sculptuur Coming World van Koen Vanmechelen wordt gepresenteerd. In de gietvloer van het platform werd de recentere wereldkaart geëtst. Het reusachtige ei van beton, metafoor voor een wereld die altijd groeit en in beweging is, ligt stil en doet ons reflecteren over de essentie van het herdenkingsproject: herdenken, verbinden, reflecteren en helpen. De zeshonderdduizend beeldjes liggen uitgelijnd rond het platform in de vorm van het Pangea, de wereld zoals die 225 miljoen jaren geleden uit slechts een continent bestond. De beeldjes waaieren als een massaal menselijk schild uit in de zone van het niemandsland en vormen daar een symbolische barrière op het terrein waar honderd jaar geleden, vier jaar lang, onmenselijk leed dagelijkse kost was. "     

Vervolgens werden we gastvrij ontvangen door 2 medewerkers van Astrolab Iris. Zij brachten ons heel wat kennis bij over de ruimte, ons zonnestelsel en de planeten, hoe lenzen gemaakt worden, wat een spiegeltelescoop is, enzovoort.

Er werd een waterraket afgevuurd en we kregen de kans om door middel van de ruimtetelescoop zonnevlekken te observeren.

Nu restte er alleen nog maar de fietstocht naar ons verblijf. Daar stond de vrachtwagen al te wachten om de fietsen naar Loppem te brengen.

De kinderen werden opgehaald door de bereidwillige ouders (nogmaals dank hiervoor). Dank ook aan de papa van Pepijn en enkele ouders om de lading fietsen uit te laden.

Supertevreden over het hele verloop van de Vredesweek, de toffe groep, de geslaagde activiteiten reed ik met een voldane glimlach naar huis, weliswaar met een rode kleur op armen, benen, neus en nek.

Ik zag dat het goed was geweest. Op naar de volgende vredesklassen ..............


Hieronder vind je de laatste foto
reeks.
       

Geen opmerkingen:

Een reactie posten