vrijdag 28 september 2018

Brugge, die scone

Toen ik deze morgen opstond, zag de hemel er maar grijs uit.
Dat voorspelde niet veel goeds.
Maar we zijn geen watjes en daarom sprongen we met volle moed de fiets op.
Na wat puffen en zweten, de ene al meer dan de andere, "parkeerden" we onze fietsen aan het Oud Sint-Jan. Dit werd onze uitvalsbasis om Brugge a.h.v een fotozoektocht te verkennen.
In groepjes o.l.v. een opa, een oma, mama's en papa's trokken we de  stad in om enkele bezienswaardigheden van nader bij te bekijken.
Zo werden de Burg, de Heilige Bloedkapel, de Rozenhoedkaai, de Onze-Lieve-Vrouwekerk, de markt met het belfort en het standbeeld van Jan Breydel en Pieter de Coninck, de Vismarkt en het Huidevettersplein, ... bezocht en met een woordje uitleg van de begeleidende "gids" konden de leerlingen de vragen oplossen. Ondertussen kregen we een paar kortstondige maar toch heftige regenbuien te verwerken. Maar dat kon ons niet deren.

Helaas was de tijd tekort om het volledige parcours af te leggen want we hadden om 11 uur een afspraak in het Historium. Daar kregen we een beeld van het middeleeuwse Brugge.
We leerden de schilder Jan Van Eyck, een van de Vlaamse Primitieven,  kennen.
Ook hier moesten de kinderen enkele opdrachten vervullen om het leven van toen wat beter te leren kennen.

Hier en daar hoorden we echter vreemde geluiden. Waren dat knorrende magen ? Tijd voor onze lunch. Met een drankje en onze broodjes erbij in de picknickruimte van het Historium verdween het hongergevoel in geen tijd.

En ja, we hadden wat speling over voor een verrassing. Via een zijsprongetje langs de Noordzandstraat passeerden toch wel aan Da Vinci zeker. Wie zin had, kon hier smullen van een lekker ijsje.

Hierna trokken we terug naar het Oud Sint-Jan voor de tentoonstelling "Mummies in Bruges".
Met Dummie, de mummie, tuimelden zowat een 5000 jaar terug in de tijd toen de doden nogal "ingewikkeld" waren. We maakten kennis met canopen, hiƫrogliefen, piramides, het mummificeren, sarcofagen en nog heel wat interessante kenmerken van de Egyptische samenleving.

Hieronder vinden jullie wat sfeerbeelden van deze leerrijke dag.
Ik hoop dat jullie ervan genoten hebben en de verwerking en het vervolg gebeurt in de klas.
En nogmaals bedankt aan de bereidwillige ouders en grootouders die voor ons klaarstonden voor deze geslaagde dag.








   























Geen opmerkingen:

Een reactie posten