woensdag 25 maart 2020


Hallo beste ouders en leerlingen van 6B,


Hieronder vind je heel wat leuke opdrachten i.v.m. lezen, omdat lezen belangrijk is en blijft.
Vooral in deze schoolloze weken kunnen wij het niet genoeg benadrukken om ook het lezen zeker te onderhouden en minstens per dag een halfuur te lezen.  Hopelijk maken jullie nog steeds dagelijks enkele oefeningen van taal, wiskunde, spelling en Frans. Ik heb de indruk dat sommigen niet goed bezig zijn en denken dat het vakantie is (ik volg het op de voet).

Groeten,
meester Chris
De online bibliotheek is altijd open!

 
#ikleesthuischallenge
#ikleesthuischallenge, doe jij mee?
Meedoen is niet moeilijk, iedereen kan het. Maak een leuke foto terwijl je aan het (voor)lezen bent en deel deze op sociale media met de tag #ikleesthuischallenge erbij. De beste foto’s van de week worden gepubliceerd op de website van de Kinderboekenambassadeur en de weekwinnaar krijgt een leuk leesboek opgestuurd.
Tiplijsten van de Kinderjury
De Leesweken van de Kinderjury zijn in volle gang!
De Leesweken van de Kinderjury, de lezersprijs van de Kinderboekenweek zijn in volle gang. Tot en met 10 mei dagen we de jury, alle kinderen van Nederland, uit om zoveel mogelijk boeken te lezen. Doen jouw leerlingen ook mee?

Om je op weg te helpen hebben we Tiplijsten opgesteld in twee leeftijdscategorieën: 6 t/m 9 en 10 t/m 12 jaar. Daarnaast kan jij boekentips vinden via #ikleesthuis en @kinderboekenweek. Deel ook jouw boekentip met deze hastag!
 
Kinderjury, de lezersprijs van de Kinderboekenweek!
De Thematitels van de Kinderboekenweek 2020 zijn bekend!
In oktober tijdens de Kinderboekenweek gaan we terug in de tijd! We brengen de geschiedenis tot leven en ontdekken werelden van vroeger.
Lees spannende verhalen over ridders, verplaats je in oorlogstijd of kom 
van alles te weten over de Oudheid.
 
Knutsen en doe-tops voor thuiszitters
Knutsel- en doe-tips voor de thuiszitters!
Al jaren maken wij bij de Kinderboekenweek en de Nationale Voorleesdagen lesmateriaal, knutsel- en doe-tips bij de boeken die de afgelopen jaren centraal hebben gestaan tijdens onze campagnes. Omdat het rare tijden zijn hebben we besloten een paar van deze lestips gratis te delen. Kinderen kunnen op deze manier spelenderwijs met boeken aan de slag. De eerste knutsel- en doe-tips staan nu online en er volgen er nog velen!
 
Het Kiderboekenweek Leesteam
Dit is het Kinderboekenweek Leesteam!
Vanaf nu zijn deze vrolijke kinderen hét gezicht van de Kinderboekenweek en van de Kinderjury. De komende tijd zullen zij recensies, vrolijke vlogs en blogs delen! Houd daarom hun eigen, maar ook onze socialemediakanalen in de gaten.
 
Lees online
De online Bibliotheek en de online boekhandel blijven altijd open!
Met dit mooie weer is het heerlijk om op je balkon of in je tuin te lezen. Bestel een boek op de webshop van jouw lokale boekwinkel, of ga naar de online Bibliotheek! Voor een goed verhaal hoef je de deur niet uit
 
Volg ons!
 
 
 
 
 
Georganiseerd door Stichting CPNB
HOOFDSPONSOR NS
NBD Biblion
Fondsen en Partners

Geen opmerkingen:

Een reactie posten